Heerlijk fruitig met een vleugje chocolade – wie kan dat nou weerstaan? Snel klaar en warm uit de oven kun je al gaan genieten!
Heerlijk fruitig met een vleugje chocolade – wie kan dat nou weerstaan? Snel klaar en warm uit de oven kun je al gaan genieten!
Benodigdheden:
- 200g meel
- 60g maiszetmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 100g suiker
- 1 zakje Vanillesuiker
- 1 zakje sinaasappelsmaak aroma of de schil van een onbespoten sinaasappel
- 1 Ei
- 125g boter
- 100 g pure-chocolade
Voorbereiding van het deeg
Het meel, maiszetmeel en bakpoeder in een kom mixen en mengen. Voeg daarna de suiker, vanillesuiker, sinaasappel-schil, ei en boter toe om het tot een deeg te kneden. Zorg er goed voor dat alles gemixt wordt. Snij de chocolade in klein stukjes en mix die door het deeg. Maak drie rollen van ca. 3 cm breed. Doe dit in de koelkast totdat het geheel hard wordt.
Koekjes vormen en bakken
Bedek je oven-dienblad met bakpapier en zet je oven op 180°C om voor te verwarmen. Snij daarna de rollen in schijfjes, van ca. ½ centimeter breed. Leg deze op het dienblad en laat het deeg ongeveer 10 minuten bakken totdat er een heerlijke geur van sinaasappel door de keuken ontstaat.
Zoals bijna alle koekjes kun je ook deze vrij simpel ‘veganiseren’: laat het ei weg en gebruik in plaats van boter, plantaardige margerine. SpaDreams heeft trouwens een groot aantal resorts dat vegatarisch en veganistisch gerechten in hun assortiment heeft, neem een kijkje op: onze Ayurvedische vakanties!