Ben je een rijstliefhebber? Als dat het geval is, dan is “Masala Rijst” een Ayurvedisch recept dat je echt moet proberen. Een rijk gekruide rijstgerecht met romige cashewnoten en kokosnoot worden gecombineerd met verfrissende koriander en courgette, waardoor het een heerlijk en aromatisch alternatief is voor de meest voorkomende rijstgerechten. Het is makkelijk om te maken en het is een ideale gerecht voor die momenten waar je zin hebt in iets origineels en gezonds. Chef Komang van het luxe resort Zen Resort Bali, beveelt dit recept aan ons aan.
Ingrediënten (voor 2-3 personen)
- Zout
- 200 gram basmati rijst
- 2 kleine courgettes
- 2 eetlepels ghee (geklaarde boter)
- 200 gram erwten
- 1 ½ theelepels black mustard seeds
- 1 ½ theelepels kurkuma poeder
- 1 ½ theelepel komijn
- 2 laurierblaadjes
- 2-4 kruidnagels
- 1 snufje cayennepeper
- 2-3 kardemom
- 3 eetlepels ongezoete, geraspte kokosnoot
- 1 bosje groene koriander
- 10 cashewnoten
Voorbereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in licht gezouten water.
- Was de courgettes, maak ze schoon en snijd het fijn in kleine blokjes.
- Verwarm de ghee in een pan. (Gebruik olie als u niet-zuivel of veganistisch bent).
- Voeg alle kruiden toe en kook op middelhoog vuur tot de mosterdzaadjes hun aroma afgeven.
- Voeg de courgettes en erwten toe aan het mengsel.
- Giet de rijst af (indien nodig) en voeg deze toe aan het mengsel.
- Voeg geraspte kokosnoot toe en verwijder kardemompeulen en kruidnagels.
- Was de koriander in koud water en hak de bladeren fijn. Snijd de cashewnoten.
- Gebruik beide als garnering, serveer warm.
Het is een recept bereid met vele soorten kruiden, zoals chef-kok Komang gewoonlijk doet. Een perfecte combinatie van verschillende smaken, van zoet, zuur, zout, pittig tot bitter, voor een unieke mix!
Als je op zoek bent naar een alles meeslepende Ayurvedische ervaring, waarom zou je dan niet overwegen om jouw vakantie in het Zen Resort Bali te boeken? In jouw vrije tijd kun je ook naar de PADI gecertificeerde duikschool gaan, excursies maken en culturele uitstapjes maken, zoals zwemmen in de bronnen van Banjar, mediteren in de boeddhistische tempel Vihara en nog veel meer.
Als je dit recept graag hebt gemaakt of suggesties hebt, reageer hieronder! We horen graag van je!