Je kent de uitspraak wel; ”Je bent wat je eet” -. Het behoud van de harmonie tussen lichaam en ziel eist veel aandacht voor wat we eten. De Ayurvedische keuken voldoet perfect aan deze natuurlijke behoeften van een mens – het voedt ons niet alleen, maar vult ons met energie en is goed voor onze gezondheid. Daarom hebben we een Ayurvedisch recept van een beroemde chef-kok bereid in het Ypsylon Resort, een van onze meest populaire Ayurveda hotels in Sri Lanka.
Chef Ratna Lal heeft lang in verschillende landen rondgereisd en heeft de traditionele keuken van India, Soedan, Dubai en Bahrein bestudeerd, waardoor hij gasten blij kan maken met heerlijke gerechten in het resort. Het idyllische Ypsylon Resort valt onder Duits management, dat een symbool is van comfort en kwaliteit in combinatie met de authenticiteit van Sri Lanka. Voor de bereiding van alle gerechten maakt het hotel gebruik van groenten en fruit dat in hun eigen tuin wordt verbouwd. In deze blog zullen we de smakelijke en gezonde pompoenschotel van chef Ratna Lal presenteren dat geschikt is voor alle soorten dosha’s.
Pompoen Curry (voor 3 – 4 personen)
Ingrediënten
• Rijst voor 3 – 4 personen
• 750 gram pompoen (geschild en zonder pitjes)
• Zout naar smaak
• 1 ui
• 1 teen knoflook
• 3 verse groene chili pepers
• 2 cm gemberwortel
• 5 kruidnagels
• 10 curry-bladeren
• ½ theelepel gemalen kurkuma
• 1 theelepel chili poeder
• 2-5 stukjes kardemom
• 5 kaneelstokjes
• 100 ml kokosmelk
• 100 gram kokosschaafsel (ongezoet)
• 1 theelepel gemalen curry
Bereidingswijze
1. Kook rijst voor ongeveer 15 – 20 minuten
2. Snijd de pompoen in blokjes en kook het in een kleine hoeveelheid gezouten water voor 5 minuten.
3. Pel de ui en de knoflook en hak het samen met de chilipepers fijn
4. Schil de gember, rasp het, en voeg het met de ui, knoflook en de chilipepers toe aan de pan
5. Voeg kruiden toe en laat het op middelhoog vuur sudderen voor ongeveer 15 minuten
6. Verwijder de pijpjes kaneel, kerriebladeren en kruidnagels.
7. Serveer met rijst.
We hopen dat je genoten hebt van het recept. Vergeet niet om foto’s van het gerecht met ons te delen op social media 🙂
Happy Halloween!